Usulan Pajak Cukai Plastik Bakal Nganyenyeri Konsumén Tanpa Dasar Ngurangan Runtah Plastik

Naha pajeg cukai pikeun plastik parawan anu dianggo pikeun ngahasilkeun produk tunggal bakal ngahontal tujuan anu dinyatakeun pikeun ngadorong pasar pikeun sumber palastik daur ulang sareng ngirangan jumlah runtah plastik?Sugan ka extent kawates, tapi datang dina waragad considerable.
Sénator Sheldon Whitehouse (D-RI), anu calik dina panitia Sénat Keuangan sareng Lingkungan sareng Pekerjaan Umum, parantos ngenalkeun undang-undang anu pamustunganana bakal maksakeun biaya 20 cent-per-pound dina plastik parawan.Dina proposalna, pabrik, produser, jeung importir résin plastik parawan bakal mayar pajeg 10 cents per pound dina 2022, kalawan nambahan incremental ngahontal 20 cents per pound dina 2024. pamakéan produk, kaasup bungkusan plastik, wadahna inuman, kantong, jeung produk jasa dahareun.Résin palastik parawan anu diékspor sareng résin daur ulang pasca-konsumen bakal dibebaskeun, ”saur hiji pernyataan dina situs wéb Whitehouse.Pangecualian sanésna, lolobana dina bentuk potongan harga, kalebet produk médis, wadah atanapi bungkusan pikeun obat-obatan, produk kasehatan pribadi, bungkusan naon waé anu dianggo pikeun kiriman bahan anu ngabahayakeun, sareng plastik parawan anu dianggo pikeun ngadamel produk anu henteu dianggo sakali.
Panghasilan anu dibangkitkeun ku pajak cukai bakal janten naon anu disebat Whitehouse salaku Dana Pangurangan Runtah Plastik.Duit éta bakal ngabiayaan sababaraha proyék anu dirancang pikeun ngirangan runtah plastik sareng ngamajukeun daur ulang.
"Polusi palastik chokes sagara urang, hastens perubahan iklim, sarta ngancam karaharjaan masarakat," ceuk Whitehouse dina hiji pernyataan disusun."Na sorangan, industri plastik parantos ngalakukeun sakedik teuing pikeun ngatasi karusakan anu disababkeun ku produkna, ku kituna RUU ieu masihan pasar insentif anu langkung kuat pikeun ngirangan runtah plastik sareng plastik daur ulang," saur Whitehouse.
Aya seueur anu kedah dibongkar dina pernyataan éta.Teu aya anu ngabantah yén runtah di lingkungan, plastik atanapi sanés, mangrupikeun aib sareng kedah diurus.Sajauh dampakna kana parobahan iklim, kumaha ogé, kuring peryogi sababaraha klarifikasi.Upami sénator nyarioskeun ngeunaan dampak produksi plastik dina lingkungan, seueur panilitian nunjukkeun yén éta ngagunakeun tanaga anu langkung handap tibatan bahan alternatif sapertos kaca sareng kertas.Ogé, anjeunna gagal nyebut kumaha plastik anu instrumental dina manufaktur "kandaraan-efisien suluh, insulasi imah hemat energi, sarta éléktronika," sakumaha nyatet dina komentar dikaluarkeun minggu ieu ku Joshua Baca, Wakil Présidén Plastics di Amérika Chemistry Council ( ACC).Pernyataan éta ogé nunjuk kaluar yén pajeg excise bakal "inflasi suluh salajengna dina waktu nalika urang sahenteuna bisa nanggung eta" jeung "ni'mat résin palastik impor asalna lolobana ti Cina, costing pagawean Amérika".


waktos pos: Sep-23-2021