Ngajalankeun kana kakurangan résin?Ieu Lima Alternatif Plastik anu Pertimbangkeun Nalika Ngarancang Produk

Panggantina sayogi sayogi, dumasar kana sipat bahan anu dipikahoyong sareng fungsi bagian anu réngsé.

Gangguan ranté suplai henteu ngantepkeun bagian tina industri urang teu kacekel dina taun ka tukang.Sanaos aya cahaya di tungtung torowongan dina perang urang ngalawan COVID-19, katingalina yén karugian bakal diteruskeun pikeun sababaraha waktos.Dampakna ngan ngaronjat ku sumbatan Terusan Suez anyar-anyar ieu sareng kakurangan wadah pengiriman barang. Gangguan parantos digabungkeun pikeun nyiptakeun kakurangan bahan anu signifikan, ningkatkeun harga atanapi ngeureunkeun produksi komponén dumasar-plastik.Untungna, inovasi tremendous kami geus katempo dina ngembangkeun bahan nyadiakeun pilihan pikeun pamekar produk daék ngajajah alternatif pikeun résin ilahar dipaké.
Salila kakurangan bahan, pilihan substitusi sayogi dumasar kana sipat bahan anu dipikahoyong sareng fungsi anu dimaksud tina bagian anu diproduksi.(Daptar éksténsif sadia dina ramatloka Protolabs.) Unggal plastik Lesser-dipikawanoh bisa dianggo salaku gaganti pikeun plastik ilahar dipaké kayaning acrylonitrile butadiene styrene (ABS), polycarbonate (PC), sarta polipropilén (PP).Polysulfone (PSU) Résin ieu mangrupa termoplastik kinerja tinggi amorf, transparan, jeung bulak-amber nu némbongkeun stabilitas lebur alus, nu ngidinan fabrikasi ku métode processing thermoplastic konvensional.PSU ogé gaduh sipat mékanis, listrik, sareng termofisika anu luar biasa, ogé stabilitas kimia sareng hidrolitik anu saé.Karakteristikna ngahiji pikeun ngajantenkeun résin pas pisan pikeun komponén anu kakeunaan uap sareng cai panas, sapertos komponén plumbing, bagian plastik anu tiasa disterilisasi pikeun alat médis, sareng mémbran pikeun perawatan cai, pamisahan gas, sareng seueur deui.
Polyphthalmide (PPA) Poliamida semi-aromatik sapertos PPA sering janten alternatif anu murah pikeun aramid anu langkung mahal sareng aromatik pinuh.Nampilkeun kombinasi gugus aromatik sareng alifatik, PPA ngirangan pisan nyerep Uap, anu nyababkeun sababaraha parobihan dimensi sareng sipat anu langkung stabil.Bahanna cocog pisan pikeun produk anu kedah tahan paparan anu berkepanjangan pikeun bahan kimia anu langkung keras sareng suhu anu langkung luhur.Kalayan éta, aplikasi umum nyaéta bagian motor, pompa coolant, bantalan bantalan, resonator, sareng seueur deui.
Protolabs


waktos pos: Sep-23-2021